De algemene verwachting is dat het taperen voor de nodige onrust zal zorgen op de financiële markten. De dreiging met taperen volstond afgelopen zomer al om de koersen van een aantal Aziatische valuta's pijlsnel de diepte in te jagen. Onder andere de Indische rupia kreeg toen klappen.

Goud is echter het belangrijkste slachtoffer van de politiek van de FED. Inmiddels is opgevallen dat de goudprijs telkens onderuit gaat wanneer er iets over taperen wordt gezegd of wanneer er beter dan verwachte macro-economische cijfers bekendgemaakt worden. In zo'n geval wordt de goudprijs steevast het slachtoffer van een verkoopgolf.

De algemene verwachting is dat het taperen voor de nodige onrust zal zorgen op de financiële markten. De dreiging met taperen volstond afgelopen zomer al om de koersen van een aantal Aziatische valuta's pijlsnel de diepte in te jagen. Onder andere de Indische rupia kreeg toen klappen. Goud is echter het belangrijkste slachtoffer van de politiek van de FED. Inmiddels is opgevallen dat de goudprijs telkens onderuit gaat wanneer er iets over taperen wordt gezegd of wanneer er beter dan verwachte macro-economische cijfers bekendgemaakt worden. In zo'n geval wordt de goudprijs steevast het slachtoffer van een verkoopgolf.