Zelfs in de periode van maart tot november 2008 daalde het goud met bijna 30 % en nochtans ging in september 2008 de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet.

Het gestegen belang van investeerders in de totale goudvraag zorgt ervoor dat de koers snel kan dalen, eens zij aan de verkoperszijde gaan staan.

De bruuske daling van de goudprijs de afgelopen weken ligt o.a. aan het feit dat de grootste ETF of tracker in fysiek goud massaal posities verkocht en aan een verkoopaanbeveling van een invloedrijke broker.

Gezien het volatiele karakter van de goudkoers en het goud geen coupon of dividend oplevert, vindt Belfius het geen veilige belegging en nemen de analisten van de bank het ook niet op in de referentieportefeuille.

Zelfs in de periode van maart tot november 2008 daalde het goud met bijna 30 % en nochtans ging in september 2008 de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet. Het gestegen belang van investeerders in de totale goudvraag zorgt ervoor dat de koers snel kan dalen, eens zij aan de verkoperszijde gaan staan. De bruuske daling van de goudprijs de afgelopen weken ligt o.a. aan het feit dat de grootste ETF of tracker in fysiek goud massaal posities verkocht en aan een verkoopaanbeveling van een invloedrijke broker. Gezien het volatiele karakter van de goudkoers en het goud geen coupon of dividend oplevert, vindt Belfius het geen veilige belegging en nemen de analisten van de bank het ook niet op in de referentieportefeuille.