De voor- en tegenstanders van cryptocurrencies staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Een vaak gehoorde opmerking is daarbij dat de tijd nog niet rijp is voor een virtuele munt. Bitcoin mag als een soort proefexperiment worden beschouwd, waarmee enige ervaring kan worden opgedaan voor toekomstige virtuele munten die wel succesvol zijn.

Maar de bekende oprichter van Interest Rate Observer Jim Grant wil niets weten van Bitcoin omdat naar zijn mening een volwaardig alternatief al eeuwenlang beschikbaar is. Goud is een natuurlijke versie van Bitcoin en 'the real thing' is nog altijd veel beter dan het substituut.

De voor- en tegenstanders van cryptocurrencies staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Een vaak gehoorde opmerking is daarbij dat de tijd nog niet rijp is voor een virtuele munt. Bitcoin mag als een soort proefexperiment worden beschouwd, waarmee enige ervaring kan worden opgedaan voor toekomstige virtuele munten die wel succesvol zijn. Maar de bekende oprichter van Interest Rate Observer Jim Grant wil niets weten van Bitcoin omdat naar zijn mening een volwaardig alternatief al eeuwenlang beschikbaar is. Goud is een natuurlijke versie van Bitcoin en 'the real thing' is nog altijd veel beter dan het substituut.