Mark O'Byrne, executive director bij GoldCore Ltd., is bovendien van mening dat goud duidelijk oververkocht is ten opzichte van een aantal benchmarks.

Er zijn daarenboven signalen die een verbetering laten vermoeden. Volgens UBS is de fysieke vraag vanuit India, tot nader order nog steeds de grootste consument van goud, in de afgelopen weken opnieuw gestegen tot boven het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Maar ook de China-factor mag niet worden onderschat, de verhandelde volumes op de Shanghai Gold Exchange zijn ruimschoots verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de World Gold Council zal de vraag naar goud vanuit India en China samen dit jaar met minstens 11% stijgen.

Mark O'Byrne, executive director bij GoldCore Ltd., is bovendien van mening dat goud duidelijk oververkocht is ten opzichte van een aantal benchmarks. Er zijn daarenboven signalen die een verbetering laten vermoeden. Volgens UBS is de fysieke vraag vanuit India, tot nader order nog steeds de grootste consument van goud, in de afgelopen weken opnieuw gestegen tot boven het gemiddelde van de afgelopen jaren. Maar ook de China-factor mag niet worden onderschat, de verhandelde volumes op de Shanghai Gold Exchange zijn ruimschoots verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Volgens de World Gold Council zal de vraag naar goud vanuit India en China samen dit jaar met minstens 11% stijgen.