Vanaf 1 januari van dit jaar is de goudprijs met bijna een kwart gedaald. Waarom zijn de beleggers zo huiverachtig om posities in het goud in te nemen. Een belangrijke reden is de sterker dan verwachte economische groei in de Verenigde Staten, waardoor de FED sneller dan verwacht kan gaan taperen.

Het inflatiegevaar kan dan snel afnemen en daar wringt precies het schoentje. De goudprijs is onder andere gestegen door de vrees dat QE door de Amerikaanse centrale bank de inflatie zou doen ontsporen. Dat blijkt dus niet het geval te zijn, hoewel de hyperinflationisten als roepende in de woestijn maar blijven waarschuwen voor een inflatie-explosie.

Vanaf 1 januari van dit jaar is de goudprijs met bijna een kwart gedaald. Waarom zijn de beleggers zo huiverachtig om posities in het goud in te nemen. Een belangrijke reden is de sterker dan verwachte economische groei in de Verenigde Staten, waardoor de FED sneller dan verwacht kan gaan taperen. Het inflatiegevaar kan dan snel afnemen en daar wringt precies het schoentje. De goudprijs is onder andere gestegen door de vrees dat QE door de Amerikaanse centrale bank de inflatie zou doen ontsporen. Dat blijkt dus niet het geval te zijn, hoewel de hyperinflationisten als roepende in de woestijn maar blijven waarschuwen voor een inflatie-explosie.