Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat het goud in een stroomversnelling is geraakt. De onzekerheid over de financiële markten maakt de beleggers nerveus.

Alleen goud biedt in dergelijke omgeving nog een zekere vorm van veiligheid. De overheden hebben duizenden miljarden dollars in de economie gepompt en hebben bovendien de kosten van het geld tot een dieptepunt teruggebracht.

Daardoor zijn de schulden zo hoog opgelopen dat er maar één oplossing mogelijk is: devalueren. Een gesynchroniseerde devaluatie van alle valuta's speelt in voordeel van het goud. Goud is de plaats van de dollar aan het innemen als wereldreservemunt.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat het goud in een stroomversnelling is geraakt. De onzekerheid over de financiële markten maakt de beleggers nerveus. Alleen goud biedt in dergelijke omgeving nog een zekere vorm van veiligheid. De overheden hebben duizenden miljarden dollars in de economie gepompt en hebben bovendien de kosten van het geld tot een dieptepunt teruggebracht. Daardoor zijn de schulden zo hoog opgelopen dat er maar één oplossing mogelijk is: devalueren. Een gesynchroniseerde devaluatie van alle valuta's speelt in voordeel van het goud. Goud is de plaats van de dollar aan het innemen als wereldreservemunt.