Goud in euro liet vorig jaar een stijging met 39% optekenen, tegenover een stijging met 30% ind dollar. Wallace Ng, executive director van de bank in Hong Kong, is van mening dat goud in euro beter bestand is tegen stress.

Ng gelooft dan ook dat goud in euro sneller gaat stijgen dan goud in dollar zodra de opwaartse trend wordt hernomen. Hij baseert zich op het feit dat goud in euro ook beter op de chart ligt.

In dollar is er sprake van topvorming, in euro is daar nog geen sprake van. Goud in euro beweegt zich volgens Ng duidelijk boven zijn 16-daags gemiddelde, wat een signaal geeft dat de prijs verder kan stijgen.

Goud in euro liet vorig jaar een stijging met 39% optekenen, tegenover een stijging met 30% ind dollar. Wallace Ng, executive director van de bank in Hong Kong, is van mening dat goud in euro beter bestand is tegen stress. Ng gelooft dan ook dat goud in euro sneller gaat stijgen dan goud in dollar zodra de opwaartse trend wordt hernomen. Hij baseert zich op het feit dat goud in euro ook beter op de chart ligt. In dollar is er sprake van topvorming, in euro is daar nog geen sprake van. Goud in euro beweegt zich volgens Ng duidelijk boven zijn 16-daags gemiddelde, wat een signaal geeft dat de prijs verder kan stijgen.