Bovendien steeg de koers van de dollar op basis van de verbeterde economische vooruitzichten, waardoor goud als alternatieve belegging minder aantrekkelijk wordt.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is de goudprijs met ongeveer 4% gedaald en daarmee was dit kwartaal het zwakste sinds 2001.

Op 21 februari werd een bodem bereikt op 1555,55 dollar en dat was het laagste niveau sinds juli 2002. De vraag naar goud is in de afgelopen maanden duidelijk afgenomen.

De posities in ETP's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen in goud, daalden met 6,90% dit als gevolg van speculatie dat de U.S. Federal Reserve met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal uitpakken.

De Dollar Index (DXY), waarmee de dollar wordt afgemeten ten opzichte van zes andere valuta's, steeg tot het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar.

Bovendien steeg de koers van de dollar op basis van de verbeterde economische vooruitzichten, waardoor goud als alternatieve belegging minder aantrekkelijk wordt. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is de goudprijs met ongeveer 4% gedaald en daarmee was dit kwartaal het zwakste sinds 2001. Op 21 februari werd een bodem bereikt op 1555,55 dollar en dat was het laagste niveau sinds juli 2002. De vraag naar goud is in de afgelopen maanden duidelijk afgenomen. De posities in ETP's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen in goud, daalden met 6,90% dit als gevolg van speculatie dat de U.S. Federal Reserve met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal uitpakken. De Dollar Index (DXY), waarmee de dollar wordt afgemeten ten opzichte van zes andere valuta's, steeg tot het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar.