Goud heeft zich deels losgekoppeld van de dollar, zo merkt Lee Joon, senior trader bij Woori Futures Co. in Seoul, op. Dat kan er op wijzen dat er nog stijgingspotentieel aanwezig is bij de edelmetalen.

Dennis Gartman, bekend econoom en uitgever van de Gartman Letter, is van mening dat goud bescherming blijft bieden tegen een verdere ontwaarding van de dollarkoers. Gartman gelooft namelijk dat de dollarkoers verder gaat dalen.

Op 9 november bereikte de goudprijs een nieuwe piekkoers op 1424,60 dollar per troy ounce. Gartman beschouwt goud tegenwoordig meer als een grondstof dan een veilige vluchthaven.

Goud heeft zich deels losgekoppeld van de dollar, zo merkt Lee Joon, senior trader bij Woori Futures Co. in Seoul, op. Dat kan er op wijzen dat er nog stijgingspotentieel aanwezig is bij de edelmetalen. Dennis Gartman, bekend econoom en uitgever van de Gartman Letter, is van mening dat goud bescherming blijft bieden tegen een verdere ontwaarding van de dollarkoers. Gartman gelooft namelijk dat de dollarkoers verder gaat dalen. Op 9 november bereikte de goudprijs een nieuwe piekkoers op 1424,60 dollar per troy ounce. Gartman beschouwt goud tegenwoordig meer als een grondstof dan een veilige vluchthaven.