Ben Davies, director en CEO van Hinde Capital, is van mening dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met 30% kan stijgen. Davies ziet het goud naar het einde van dit jaar richting 1800 dollar gaan.

Hij berekende dat wereldwijd maar 0,70% van de totale activa in goud is belegd. Dat betekent dat er nog meer geld kan worden vrijgemaakt om in goud te beleggen.

Het is volgens Davies hoog tijd dat de beleggers goud als een echte activaklasse gaan beschouwen, iets wat tot dusver niet het geval is geweest.

Ben Davies, director en CEO van Hinde Capital, is van mening dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met 30% kan stijgen. Davies ziet het goud naar het einde van dit jaar richting 1800 dollar gaan. Hij berekende dat wereldwijd maar 0,70% van de totale activa in goud is belegd. Dat betekent dat er nog meer geld kan worden vrijgemaakt om in goud te beleggen. Het is volgens Davies hoog tijd dat de beleggers goud als een echte activaklasse gaan beschouwen, iets wat tot dusver niet het geval is geweest.