Toen verloor de goudprijs op één maand tijd 20% van zijn waarde. Adrian Ash, head of research bij BullionVault, wijt de stijging van de goudprijs aan de stijging van de beurskoersen die nu al zes jaar lang duurt. Want traditioneel blijkt november wel een goede maand te zijn voor het goud.

Over de afgelopen 45 jaar is de goudprijs in die maand gemiddeld met 1,40% gestegen. Ook 2013 belooft een zeer slecht jaar voor het goud te worden. Op basis van de huidige stand van zaken zijn eigenlijk maar twee jaar in de geschiedenis nog slechter geweest voor het goud.

Toen verloor de goudprijs op één maand tijd 20% van zijn waarde. Adrian Ash, head of research bij BullionVault, wijt de stijging van de goudprijs aan de stijging van de beurskoersen die nu al zes jaar lang duurt. Want traditioneel blijkt november wel een goede maand te zijn voor het goud. Over de afgelopen 45 jaar is de goudprijs in die maand gemiddeld met 1,40% gestegen. Ook 2013 belooft een zeer slecht jaar voor het goud te worden. Op basis van de huidige stand van zaken zijn eigenlijk maar twee jaar in de geschiedenis nog slechter geweest voor het goud.