Een escalatie van het conflict is nog steeds mogelijk en dat zou de situatie op de financiële markten grondig door elkaar kunnen schudden. Dat verklaart waarom de beleggers opnieuw uitwijken naar veilige vluchthavens, zoals Amerikaanse staatsobligaties en natuurlijk goud.

Het ziet er nu toch naar uit dat de goudprijs definitief is doorgebroken boven het niveau van 1350 dollar, het volgende koersdoel ligt nu op 1382 dollar. Vreemd is evenwel dat de olieprijs in sneltreinvaart terrein blijft verliezen, een evolutie waar niet een verklaring voor kan worden gegeven.

Een escalatie van het conflict is nog steeds mogelijk en dat zou de situatie op de financiële markten grondig door elkaar kunnen schudden. Dat verklaart waarom de beleggers opnieuw uitwijken naar veilige vluchthavens, zoals Amerikaanse staatsobligaties en natuurlijk goud. Het ziet er nu toch naar uit dat de goudprijs definitief is doorgebroken boven het niveau van 1350 dollar, het volgende koersdoel ligt nu op 1382 dollar. Vreemd is evenwel dat de olieprijs in sneltreinvaart terrein blijft verliezen, een evolutie waar niet een verklaring voor kan worden gegeven.