PIMCO's Mohamed El-Erian is van mening dat goud een deel van zijn meerwaarde heeft verloren, de merknaam is aangetast. Tot voor kort had goud een merknaam en een verhaal, nu is dat niet langer meer het geval. Het verhaal was dat de goudprijs zou blijven stijgen naarmate de centrale banken geld in het systeem bleven pompen.

Dat verhaal werd echter de grond ingeboord toen het bericht in de pers verscheen dat de Cypriotische goudvoorraden zouden aangeslagen worden.

Daardoor raakte goud meteen ook de merknaam 'veiligheid' kwijt, met alle gevolgen van dien. De goudprijs verloor in één week tijd zowat 15%.

PIMCO's Mohamed El-Erian is van mening dat goud een deel van zijn meerwaarde heeft verloren, de merknaam is aangetast. Tot voor kort had goud een merknaam en een verhaal, nu is dat niet langer meer het geval. Het verhaal was dat de goudprijs zou blijven stijgen naarmate de centrale banken geld in het systeem bleven pompen. Dat verhaal werd echter de grond ingeboord toen het bericht in de pers verscheen dat de Cypriotische goudvoorraden zouden aangeslagen worden. Daardoor raakte goud meteen ook de merknaam 'veiligheid' kwijt, met alle gevolgen van dien. De goudprijs verloor in één week tijd zowat 15%.