De consensusverwachtnig is dat er buiten de landbouwsector 165.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad min of meer gelijk zou zijn gebleven. Sommige analisten sluiten echter niet uit dat de jobcreatie in positieve zin zal verrassen.

De vraag is echter hoe de financiële markten op een dergelijk bericht zouden reageren. Wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt te snel groeit, zou dit kunnen betekenen dat de FED sneller dan verwacht de stimulerende maatregelen ter ondersteuning van de economie zal intrekken.

De consensusverwachtnig is dat er buiten de landbouwsector 165.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad min of meer gelijk zou zijn gebleven. Sommige analisten sluiten echter niet uit dat de jobcreatie in positieve zin zal verrassen. De vraag is echter hoe de financiële markten op een dergelijk bericht zouden reageren. Wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt te snel groeit, zou dit kunnen betekenen dat de FED sneller dan verwacht de stimulerende maatregelen ter ondersteuning van de economie zal intrekken.