Volgens Kee zouden een aantal maatregelen - gaande van het op grote schaal drukken van geld tot allerhandelde stimuleringsmaatregelen - de goudprijs (en die van andere metalen dus ook) vleugels moeten geven, iets wat duidelijk niet het geval is.

Goud als voorlopende indicator

Volgens Kee fungeert het goud nu als een voorlopende indicator. De economie heeft tot dusver overleefd omdat er zoveel geld werd gedrukt. Die trend lijkt nu stilaan achter de rug te zijn, de evolutie van de goudprijs geeft aan dat de tijd van geld drukken achter ons ligt.

Kee sluit niet uit dat de Amerikaanse regering, gevolgd door andere regeringen, op een bepaald moment gedwongen zal worden om nieuwe stimuleringsmaatregelen te treffen, maar de evolutie van de goudprijs vertelt hem dat dit niet snel zal gebeuren. Hoe langer dergelijke maatregelen uitblijven, hoe sterker de goudprijs kan gaan dalen.

Volgens Kee zouden een aantal maatregelen - gaande van het op grote schaal drukken van geld tot allerhandelde stimuleringsmaatregelen - de goudprijs (en die van andere metalen dus ook) vleugels moeten geven, iets wat duidelijk niet het geval is. Goud als voorlopende indicator Volgens Kee fungeert het goud nu als een voorlopende indicator. De economie heeft tot dusver overleefd omdat er zoveel geld werd gedrukt. Die trend lijkt nu stilaan achter de rug te zijn, de evolutie van de goudprijs geeft aan dat de tijd van geld drukken achter ons ligt. Kee sluit niet uit dat de Amerikaanse regering, gevolgd door andere regeringen, op een bepaald moment gedwongen zal worden om nieuwe stimuleringsmaatregelen te treffen, maar de evolutie van de goudprijs vertelt hem dat dit niet snel zal gebeuren. Hoe langer dergelijke maatregelen uitblijven, hoe sterker de goudprijs kan gaan dalen.