De prijs van het gele metaal flirtte vorige week met de grens van 1540 dollar per troy ounce, het laagste niveau sinds mei vorig jaar.

Goud (uitgedrukt in dollar) klom vorig jaar voor het twaalfde jaar op rij hoger en steeds meer analisten verwachten dat er in 2013 een einde zal komen aan de bull market.

De redenering luidt dat een aantrekkende Amerikaanse economie zal leiden tot een klim van de dollar, de intrestvoeten en de inflatie.

In een dergelijk scenario zou er dan geen plaats meer zijn voor goud want een hogere rente doet de opportuniteitskost voor goud toenemen.

De prijs van het gele metaal flirtte vorige week met de grens van 1540 dollar per troy ounce, het laagste niveau sinds mei vorig jaar. Goud (uitgedrukt in dollar) klom vorig jaar voor het twaalfde jaar op rij hoger en steeds meer analisten verwachten dat er in 2013 een einde zal komen aan de bull market. De redenering luidt dat een aantrekkende Amerikaanse economie zal leiden tot een klim van de dollar, de intrestvoeten en de inflatie. In een dergelijk scenario zou er dan geen plaats meer zijn voor goud want een hogere rente doet de opportuniteitskost voor goud toenemen.