De recordprijs voor zilver ligt nog een heel stuk hoger. In april 2011 werd een piek opgetekend voor de afgelopen 31 jaar op 49,845 dollar en ook dat niveau kan voorlopig niet geëvenaard worden. Nochtans is de interesse voor gouden en zilveren munten momenteel overweldigend.

De centrale banken zijn op grote schaal geld uit de lucht gaan plukken en veel beleggers vrezen nog steeds dat ze zo op grote schaal inflatie zullen uitlokken. De goudprijs blijft echter flirten met de kaap van 1400 dollar, de zilverprijs raakt maar niet weg boven 25 dollar. Gisteren werd voor een troy ounce goud zelfs minder dan 1370 dollar betaald, waarbij de prijs nogmaals een nieuwe klap kreeg.

De recordprijs voor zilver ligt nog een heel stuk hoger. In april 2011 werd een piek opgetekend voor de afgelopen 31 jaar op 49,845 dollar en ook dat niveau kan voorlopig niet geëvenaard worden. Nochtans is de interesse voor gouden en zilveren munten momenteel overweldigend. De centrale banken zijn op grote schaal geld uit de lucht gaan plukken en veel beleggers vrezen nog steeds dat ze zo op grote schaal inflatie zullen uitlokken. De goudprijs blijft echter flirten met de kaap van 1400 dollar, de zilverprijs raakt maar niet weg boven 25 dollar. Gisteren werd voor een troy ounce goud zelfs minder dan 1370 dollar betaald, waarbij de prijs nogmaals een nieuwe klap kreeg.