Goud en zilver op weg naar nieuwe recordniveaus

De edelmetalen halen niet langer de voorpagina’s van de financiële pers, maar dat wil niet zeggen dat de prijsevolutie bij goud, zilver, platina enzovoort door de analisten niet op de voet wordt gevolgd. Sommige analisten blijven zelfs uitermate positief voor de edelmetalen.

Charles Nenner, stichter van CharlesNenner.com, heeft ondanks verschillende technische verkoopsignalen voor zowel goud als zilver toch opnieuw appetijt gekregen in goud en zilver. Nenner bouwde zijn posities in goud af toen de goudprijs vorig jaar steeg tot boven 1900 dollar.

2500 dollar in de komende 12 tot 18 maanden

Volgens Nenner was het noodzakelijk dat de markt een adempauze inlaste. Inmiddels hebben de zwakke handen hun posities in het goud afgebouwd en is er opnieuw ruimte voor een volgende stijgingsfase. Hij houdt rekening met een forse stijging in de komende maanden.

Over een periode van 12 tot 18 maanden zou de goudprijs kunnen stijgen tot 2500 dollar. De vooruitzichten voor zilver zijn er in de ogen van Nenner zelfs nog beter uit, want hij sluit niet uit dat de zilverprijs op middellange termijn gaat doorstijgen tot boven de vorige kaap op 50 dollar.

Volgens Nenner komt het er op aan om de boot niet te missen, de beleggers moeten tegen de trend in leren handelen. Vorig jaar waren het de laatkomers die de vingers hebben verbrand, ditmaal zal het niet anders zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content