Volgens Petrie is de oliemarkt in de afgelopen weken dusdanig door elkaar geschud dat alleen de upstream activiteiten in de meer stabiele delen van de wereld kansen bieden.

Goud geniet echter nog steeds de voorkeur van Petrie en dat om twee redenen. Op de eerste plaats is goud altijd gezocht in onzekere tijden en wanneer er ergens wapengekletter te horen is.

Daarnaast wordt er op grote schaal geld gedrukt, waardoor de meeste valuta's in waarde dreigen te verminderen. Petrie ziet het goud duurder worden zolang er geld wordt bijgedrukt.

Volgens Petrie is de oliemarkt in de afgelopen weken dusdanig door elkaar geschud dat alleen de upstream activiteiten in de meer stabiele delen van de wereld kansen bieden. Goud geniet echter nog steeds de voorkeur van Petrie en dat om twee redenen. Op de eerste plaats is goud altijd gezocht in onzekere tijden en wanneer er ergens wapengekletter te horen is. Daarnaast wordt er op grote schaal geld gedrukt, waardoor de meeste valuta's in waarde dreigen te verminderen. Petrie ziet het goud duurder worden zolang er geld wordt bijgedrukt.