De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers komende vrijdag. De consensusverwachting is dat er in april 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, maar steeds meer analisten sluiten niet dat de jobcreatie wel eens zou kunnen tegevallen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,08% en 0,25% in he rood terwijl de Nasdaq een winst van 0,31% kon vasthouden. Apple, zonder meer hét aandeel van 2012 tot dusver, deed niet zo heel veel. Op het vlak van bedrijfsresultaten viel er bovendien niet zo heel veel te melden.

Euro krijgt opnieuw een paar klappen

Op de valutamarkten was het een relatief woelige dag, tegenvallende macro-economische indicatoren brachten mee dat de koers van de euro onder druk stond. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3257 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde opnieuw tot 1,922%.

Voor een troy ounce goud werd 1654 dollar betaald, of een daling met 8 dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De goudkevers kunnen voorlopig alleen maar dromen van hogere koersen. De goudprijs consolideert nu alle weken en er zijn nog altijd geen signalen die wijzen op een fors aantrekken van het goud.

Ruwe olie (US Crude) werd goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 105 dollar betaald. Ook de olieprijs consolideert nu al een tijdje. Sommige analisten vrezen dat zowel goud en olie aan het uitpieken zijn.

De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers komende vrijdag. De consensusverwachting is dat er in april 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, maar steeds meer analisten sluiten niet dat de jobcreatie wel eens zou kunnen tegevallen. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,08% en 0,25% in he rood terwijl de Nasdaq een winst van 0,31% kon vasthouden. Apple, zonder meer hét aandeel van 2012 tot dusver, deed niet zo heel veel. Op het vlak van bedrijfsresultaten viel er bovendien niet zo heel veel te melden. Euro krijgt opnieuw een paar klappen Op de valutamarkten was het een relatief woelige dag, tegenvallende macro-economische indicatoren brachten mee dat de koers van de euro onder druk stond. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3257 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde opnieuw tot 1,922%. Voor een troy ounce goud werd 1654 dollar betaald, of een daling met 8 dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De goudkevers kunnen voorlopig alleen maar dromen van hogere koersen. De goudprijs consolideert nu alle weken en er zijn nog altijd geen signalen die wijzen op een fors aantrekken van het goud. Ruwe olie (US Crude) werd goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 105 dollar betaald. Ook de olieprijs consolideert nu al een tijdje. Sommige analisten vrezen dat zowel goud en olie aan het uitpieken zijn.