Tom Kendall, head of precious metals research bij Credit Suisse, heeft dan ook de grootst mogelijke twijfels bij de draagkracht van de rally bij het goud. Volgens Kendall zullen de evolutie van de rente en die van de Amerikaanse economie de opmars van het goud een halt toeroepen.

Hij verwacht dat naarmate de economische groei in de loop van dit jaar zal versnellen de rente opnieuw zal oplopen. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie kan zo doorstijgen tot 2,80%. De fondsbeheerders zullen niet langer de behoefte voelen om zich in te dekken tegen calamiteiten, want gesteund door een sterkere economie zullen ook de beurskoersen blijven stijgen.

Tom Kendall, head of precious metals research bij Credit Suisse, heeft dan ook de grootst mogelijke twijfels bij de draagkracht van de rally bij het goud. Volgens Kendall zullen de evolutie van de rente en die van de Amerikaanse economie de opmars van het goud een halt toeroepen. Hij verwacht dat naarmate de economische groei in de loop van dit jaar zal versnellen de rente opnieuw zal oplopen. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie kan zo doorstijgen tot 2,80%. De fondsbeheerders zullen niet langer de behoefte voelen om zich in te dekken tegen calamiteiten, want gesteund door een sterkere economie zullen ook de beurskoersen blijven stijgen.