De Amerikaanse economie verbetert sneller dan verwacht en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank haar stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht kan intrekken. Dat betekent in tweede instantie dat het inflatiegevaar een stuk kleiner wordt.

Credit Suisse Group AG stelt bovendien vast het financieel systeem stilaan immuun is geworden voor de Europese schuldencrisis. Er werd nog amper gereageerd op de Cyprus-crisis en op de politieke problemen waar Italië mee wordt geconfronteerd. Dat kan betekenen dat de goudprijs nog een forse correctie voor de boeg heeft.

De Amerikaanse economie verbetert sneller dan verwacht en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank haar stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht kan intrekken. Dat betekent in tweede instantie dat het inflatiegevaar een stuk kleiner wordt. Credit Suisse Group AG stelt bovendien vast het financieel systeem stilaan immuun is geworden voor de Europese schuldencrisis. Er werd nog amper gereageerd op de Cyprus-crisis en op de politieke problemen waar Italië mee wordt geconfronteerd. Dat kan betekenen dat de goudprijs nog een forse correctie voor de boeg heeft.