De stijging lokte een golf van winstnemingen uit, waardoor de goudprijs de scherpste daling in een maand liet optekenen. Vanmorgen stabiliseerde de goudprijs anderzijds rond 1240 dollar.

Matt Zeman van La Salle Futures in Chicago is van mening dat de beleggers opnieuw zoeken naar investeringen waar een groter risico aan verbonden is. Daarom laten ze het goud voorlopig even links liggen.

Jesper Dannesboe van Societe Generale is niettemin van mening dat de loskoppeling van de dollar en de yuan de goudprijs in de komende dagen zal blijven ondersteunen.

Dit jaar is de goudprijs al met 15% gestegen, hoofdzakelijk vanwege de vrees dat een aantal landen hun schulden niet gaan kunnen afbetalen.

Die vrees lijkt voorlopig geluwd en daarom is het volgens Dannesboe opmerkelijk dat de goudprijs gisteren toch weer een nieuwe piekprijs bereikte.

Wallace Ng van Fortis Nederland NV in Hong Kong zal de impact van het China-bericht op korte termijn neutraal blijven voor de goudprijs. Op langere termijn kan een sterkere yuan echter de goudprijs naar omhoog duwen.

De stijging lokte een golf van winstnemingen uit, waardoor de goudprijs de scherpste daling in een maand liet optekenen. Vanmorgen stabiliseerde de goudprijs anderzijds rond 1240 dollar. Matt Zeman van La Salle Futures in Chicago is van mening dat de beleggers opnieuw zoeken naar investeringen waar een groter risico aan verbonden is. Daarom laten ze het goud voorlopig even links liggen. Jesper Dannesboe van Societe Generale is niettemin van mening dat de loskoppeling van de dollar en de yuan de goudprijs in de komende dagen zal blijven ondersteunen. Dit jaar is de goudprijs al met 15% gestegen, hoofdzakelijk vanwege de vrees dat een aantal landen hun schulden niet gaan kunnen afbetalen. Die vrees lijkt voorlopig geluwd en daarom is het volgens Dannesboe opmerkelijk dat de goudprijs gisteren toch weer een nieuwe piekprijs bereikte. Wallace Ng van Fortis Nederland NV in Hong Kong zal de impact van het China-bericht op korte termijn neutraal blijven voor de goudprijs. Op langere termijn kan een sterkere yuan echter de goudprijs naar omhoog duwen.