Dit kan overigens snel wijzigen, maar daaromtrent is er nog geen enkele indicatie.

Overigens moet erop gewezen worden dat goud als belegging in het verleden een weinig efficiënt instrument is gebleken als bescherming tegen inflatie, maar dat is wellicht ook het gevolg van de restricties op het aanhouden van goud, zoals dat gold van 1930 tot 1970 in de VSA.

Deze overheidsreglementering werd destijds ingevoerd door President Roosevelt om Amerikaanse burgers te beletten om hun spaargeld te onttrekken aan het financiële systeem, zodat de groei van de geldmassa de economie wel degelijk ten goede zou komen en niet kon worden "opgepot" via goudbeleggingen.

Dit veroorzaakte volgens Duchateau overigens een fundamentele underperformance van goud over zeer lange termijn, in vergelijking met aandelen of vastgoed.

Dit kan overigens snel wijzigen, maar daaromtrent is er nog geen enkele indicatie. Overigens moet erop gewezen worden dat goud als belegging in het verleden een weinig efficiënt instrument is gebleken als bescherming tegen inflatie, maar dat is wellicht ook het gevolg van de restricties op het aanhouden van goud, zoals dat gold van 1930 tot 1970 in de VSA. Deze overheidsreglementering werd destijds ingevoerd door President Roosevelt om Amerikaanse burgers te beletten om hun spaargeld te onttrekken aan het financiële systeem, zodat de groei van de geldmassa de economie wel degelijk ten goede zou komen en niet kon worden "opgepot" via goudbeleggingen. Dit veroorzaakte volgens Duchateau overigens een fundamentele underperformance van goud over zeer lange termijn, in vergelijking met aandelen of vastgoed.