Vanmorgen werd in Melbourne voor een troy ounce goud 1387,28 dollar betaald, of een stijging met 0,20% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In New York werd de goudprijs 0,90% duurder.

Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, is van mening dat de beleggers de evolutie van de goudprijs op de voet blijven volgen, maar het moment niet rijp vinden om in te stappen.

Anderzijds is het moeilijk om goud te verkopen wanneer de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) nog steeds op grote schaal goud kopen. Het goud blijft zoeken naar een uitvalsbasis voor de volgende stijgingsfase, zo luidt de conclusie op de markt.

Vanmorgen werd in Melbourne voor een troy ounce goud 1387,28 dollar betaald, of een stijging met 0,20% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In New York werd de goudprijs 0,90% duurder. Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, is van mening dat de beleggers de evolutie van de goudprijs op de voet blijven volgen, maar het moment niet rijp vinden om in te stappen. Anderzijds is het moeilijk om goud te verkopen wanneer de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) nog steeds op grote schaal goud kopen. Het goud blijft zoeken naar een uitvalsbasis voor de volgende stijgingsfase, zo luidt de conclusie op de markt.