Volgens Greenspan is goud het ultieme geld. Daarmee bedoelt hij dat wanneer alle andere geld zijn waarde zou verliezen het goud nog altijd waarde zou hebben. De andere valuta's leven in een omgeving waarin de overheden veel schulden hebben opgebouwd.

Wanneer het misloopt met die schulden, zal dit zonder gevolgen blijven voor de munten in kwestie. Van dergelijke kopzorgen heeft het goud compleet geen last. Door de eeuwen heen heeft het goud bewezen de geschikte bewaarder van geld en welvaart te zijn.

Volgens Greenspan is goud het ultieme geld. Daarmee bedoelt hij dat wanneer alle andere geld zijn waarde zou verliezen het goud nog altijd waarde zou hebben. De andere valuta's leven in een omgeving waarin de overheden veel schulden hebben opgebouwd. Wanneer het misloopt met die schulden, zal dit zonder gevolgen blijven voor de munten in kwestie. Van dergelijke kopzorgen heeft het goud compleet geen last. Door de eeuwen heen heeft het goud bewezen de geschikte bewaarder van geld en welvaart te zijn.