De meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april kunnen een nieuwe factor worden die een verder herstel van de goudprijs in de weg staat. Een sterke economie maakt namelijk dat aandelen aantrekkelijker worden vanuit het standpunt van de belegger.

Goud blijft kwetsbaar voor een nieuwe correctie, waarbij we een technisch verkoopsignaal zouden krijgen bij een terugval onder het niveau van 1437,50 dollar. Daaronder kan de goudprijs terug naar 1320 dollar en mogelijk zelfs nog dieper, misschien zelfs richting 1000 dollar.

De meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april kunnen een nieuwe factor worden die een verder herstel van de goudprijs in de weg staat. Een sterke economie maakt namelijk dat aandelen aantrekkelijker worden vanuit het standpunt van de belegger. Goud blijft kwetsbaar voor een nieuwe correctie, waarbij we een technisch verkoopsignaal zouden krijgen bij een terugval onder het niveau van 1437,50 dollar. Daaronder kan de goudprijs terug naar 1320 dollar en mogelijk zelfs nog dieper, misschien zelfs richting 1000 dollar.