Goud blijft koopwaardig op zwakte

DB Precious Metals Fund volgt de prijsontwikkeling van goud (gewicht van 80%) en zilver (een gewicht van 20%). De grafiek is daardoor een perfecte afspiegeling van de goudprijsontwikkeling.

Bij deze tracker (die de vooral de goudprijs volgt) valt volgens Leleux het belang van de stijgende trendlijn op. Nadat deze lijn de afgelopen jaren sterke steun gaf aan de stijgende trend is de lijn, na de neerwaartse doorbraak van december 2011, nu een belangrijke weerstand geworden.

Goud bevindt zich in zijwaartse consolidatiefase

Het lijkt er meer en meer op dat de goudprijs in een zijwaartse consolidatiefase terechtgekomen is. Daaruit volgt dat de stijgende trend zich zal verderzetten eens de consolidatiefase achter de rug is.

Bovendien begint het sentiment rond goud (wegens het uitblijven van nieuwe toppen) wat pessimistischer te worden. Een positief signaal voor de “contrarians”.

Enig vraagteken blijft wel of deze ETF nog eerst onder de 52,56 $ zal duiken alvorens zijn stijging verder zetten. De kansen hierop nemen wel toe zolang de ETF niet boven de 60$ kan uitstijgen. Niettemin blijft de boodschap duidelijk: kopen op koerszwakte.

Zeer nauwe correlatie tussen beurzen en grondstoffenprijzen

De technische analyse van de CRB-grondstoffenindex en zijn 4 subcategoriën wijst op een zeer nauwe correlatie tussen beurzen en grondstoffenprijzen.

Een stijgende (dalende) trend op de internationale beurzen gaat gepaard met een stijging (daling) van de grondstoffenprijzen. De tegenvallende economische indicatoren van de afgelopen weken hebben hun neerwaarts effect op de belangrijkste grondstoffenmarkten niet gemist.

Alle grondstoffencategorieën zijn op dit ogenblik best te mijden als belegging. Enkel goud biedt nog de mogelijkheid te kopen op koerszwakte. Niettemin willen de analisten van Leleux

duidelijk beklemtonen dat de recente bodem op 1.525 $ moet standhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content