Die wraak zal er volgens de hyperinflationisten komen in de vorm van meer inflatie, een evolutie die duidelijk in het voordeel van de goudprijs werkt. Van dit scenario is echter nog niet veel in huis gekomen, het deflatiegevaar lijkt momenteel zelfs groter dan het inflatiegevaar.

Maar Axel Merk van Merk Investments heeft zich recent bekeerd tot het kamp van de hyperinflationisten, hij is van mening dat de overheden weinig andere keuzemogelijkheden hebben om de schulden weg te werken dan de inflatie de vrije hand te laten. In dat scenario zou de goudprijs inderdaad fors kunnen stijgen.

Die wraak zal er volgens de hyperinflationisten komen in de vorm van meer inflatie, een evolutie die duidelijk in het voordeel van de goudprijs werkt. Van dit scenario is echter nog niet veel in huis gekomen, het deflatiegevaar lijkt momenteel zelfs groter dan het inflatiegevaar. Maar Axel Merk van Merk Investments heeft zich recent bekeerd tot het kamp van de hyperinflationisten, hij is van mening dat de overheden weinig andere keuzemogelijkheden hebben om de schulden weg te werken dan de inflatie de vrije hand te laten. In dat scenario zou de goudprijs inderdaad fors kunnen stijgen.