Wie geld opzij legt omdat hij of zij dat binnen 20 tot 30 jaar nodig heeft, zal aan een inflatiecijfer van 6% op jaarbasis tot de vaststelling komen dat het spaarpotje als sneeuw voor de zon verdwenen is. Het probleem met geld is en blijft dat de waarde er van op vertrouwen is gebaseerd.

Het enige alternatief zijn vaste activa, met dus op de eerste plaats goud. Goud blijft hoe dan ook interessant als verzekeringsinstrument, aldus een panel van analisten, ook al ligt de goudprijs er momenteel uitgeteld bij. Die zwakte bij de edelmetalen zal slechts van tijdelijke aard zijn.

Wie geld opzij legt omdat hij of zij dat binnen 20 tot 30 jaar nodig heeft, zal aan een inflatiecijfer van 6% op jaarbasis tot de vaststelling komen dat het spaarpotje als sneeuw voor de zon verdwenen is. Het probleem met geld is en blijft dat de waarde er van op vertrouwen is gebaseerd. Het enige alternatief zijn vaste activa, met dus op de eerste plaats goud. Goud blijft hoe dan ook interessant als verzekeringsinstrument, aldus een panel van analisten, ook al ligt de goudprijs er momenteel uitgeteld bij. Die zwakte bij de edelmetalen zal slechts van tijdelijke aard zijn.