Vervolgens viel de goudprijs echter weer terug onder het niveau van 1200 dollar. De edelmetalen krijgen enige steun van het besef dat de economische groei aan het sputteren is.

Hwang Il Doo, trader bij KEB Futures Co. in Seoel, merkt op dat de economie wereldwijd in minder goede gezondheid is dan iedereen had aangenomen. Dat komt enigszins als een verrassing, zodat de beleggers opnieuw voor zekerheid kiezen.

Goud blijft een veilige vluchthaven en krijgt zodoende de voorkeur boven aandelen en andere grondstoffen. Dit jaar is de goudprijs met iets minder dan 10% gestegen en een verdere stijging ligt in de lijn van de verwachtingen.

Vervolgens viel de goudprijs echter weer terug onder het niveau van 1200 dollar. De edelmetalen krijgen enige steun van het besef dat de economische groei aan het sputteren is. Hwang Il Doo, trader bij KEB Futures Co. in Seoel, merkt op dat de economie wereldwijd in minder goede gezondheid is dan iedereen had aangenomen. Dat komt enigszins als een verrassing, zodat de beleggers opnieuw voor zekerheid kiezen. Goud blijft een veilige vluchthaven en krijgt zodoende de voorkeur boven aandelen en andere grondstoffen. Dit jaar is de goudprijs met iets minder dan 10% gestegen en een verdere stijging ligt in de lijn van de verwachtingen.