Goud biedt bovendien kansen in goede en in slechte economische tijden en dat is één van de belangrijkste voordelen dat aan dit edelmetaal is verbonden. Wanneer de economie heetgloeiend draait en zich op de rand van oververhitting bevindt, biedt goud bescherming tegen inflatie.

Wanneer de economie daarentegen vierkant draait, is goud anderzijds een veilige haven tegen een instorting van de economie. Volgens Ritholtz betekent dit dat een belegger met goud moeilijk verkeerd kan zitten, op voorwaarde dat hij voldoende geduld aan de dag kan leggen.

Goud biedt bovendien kansen in goede en in slechte economische tijden en dat is één van de belangrijkste voordelen dat aan dit edelmetaal is verbonden. Wanneer de economie heetgloeiend draait en zich op de rand van oververhitting bevindt, biedt goud bescherming tegen inflatie. Wanneer de economie daarentegen vierkant draait, is goud anderzijds een veilige haven tegen een instorting van de economie. Volgens Ritholtz betekent dit dat een belegger met goud moeilijk verkeerd kan zitten, op voorwaarde dat hij voldoende geduld aan de dag kan leggen.