De recente prijsval is zo sterk geweest dat ze zowat iedereen heeft verrast. Veel analisten verwachten nu dat binnen afzienbare tijd de kaap van 1000 dollar per troy ounce aan een test zal onderworpen worden. Mogelijk duiken in die buurt opnieuw koopjesjagers op.

Gartman is echter van mening dat er van koopkansen geen sprake is. Het herstelpotentieel lijkt beperkt en dat zal geruime tijd zo blijven. In het tweede kwartaal is de goudprijs met ongeveer een kwart gedaald, waarbij op 1199,40 dollar gisterenavond een voorlopig dieptepunt werd neergezet.

De recente prijsval is zo sterk geweest dat ze zowat iedereen heeft verrast. Veel analisten verwachten nu dat binnen afzienbare tijd de kaap van 1000 dollar per troy ounce aan een test zal onderworpen worden. Mogelijk duiken in die buurt opnieuw koopjesjagers op. Gartman is echter van mening dat er van koopkansen geen sprake is. Het herstelpotentieel lijkt beperkt en dat zal geruime tijd zo blijven. In het tweede kwartaal is de goudprijs met ongeveer een kwart gedaald, waarbij op 1199,40 dollar gisterenavond een voorlopig dieptepunt werd neergezet.