Maar van dit inflatiegevaar ligt de goudmarkt absoluut niet wakker. Hetzelfde geldt voor geopolitieke onrust. Ook de oorlogsdreiging in de Oekraïne veroorzaakt geen boom in de goudprijs. De vraag is uiteindelijk wat de taak van het goud in de huidige omstandigheden nog is.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig. Goud biedt momenteel bescherming tegen de politiek van de centrale banken zoals die momenteel wordt gevoerd. Die centrale banken dreigen de controle over de situatie te verliezen en pas wanneer dit gebeurt, kan de goudprijs fors beginnen te stijgen.

Maar van dit inflatiegevaar ligt de goudmarkt absoluut niet wakker. Hetzelfde geldt voor geopolitieke onrust. Ook de oorlogsdreiging in de Oekraïne veroorzaakt geen boom in de goudprijs. De vraag is uiteindelijk wat de taak van het goud in de huidige omstandigheden nog is. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig. Goud biedt momenteel bescherming tegen de politiek van de centrale banken zoals die momenteel wordt gevoerd. Die centrale banken dreigen de controle over de situatie te verliezen en pas wanneer dit gebeurt, kan de goudprijs fors beginnen te stijgen.