Volgens Durden is er momenteel dan ook geen enkele factor die voor een belegging in goud pleit. De goudprijs ligt akelig zwak op de chart en een klein duwtje kan volstaan om nogmaals lagere regionen te gaan opzoeken. Waar de bodem ligt, valt voorlopig moeilijk te zeggen.

Volgens Durden is staal momenteel een aantrekkelijkere belegging dan goud. Wie toch goud wenst te kopen, kan dit best doen in Japanse yen. Japanse kopers hebben dit jaar maar 7% verloren op het goud in bezit, terwijl het verlies in dollars oploopt tot ongeveer een kwart.

Volgens Durden is er momenteel dan ook geen enkele factor die voor een belegging in goud pleit. De goudprijs ligt akelig zwak op de chart en een klein duwtje kan volstaan om nogmaals lagere regionen te gaan opzoeken. Waar de bodem ligt, valt voorlopig moeilijk te zeggen. Volgens Durden is staal momenteel een aantrekkelijkere belegging dan goud. Wie toch goud wenst te kopen, kan dit best doen in Japanse yen. Japanse kopers hebben dit jaar maar 7% verloren op het goud in bezit, terwijl het verlies in dollars oploopt tot ongeveer een kwart.