In deze fase van de hausse is er nog geen correctie van enige omvang geweest. Op de valutamarkten zet de dollar zijn opmars verder, waardoor de euro steeds verder in het defensief wordt gedrongen. Maar ook bij de grondstoffen valt er heel wat vuurwerk te vernemen.

Dat is met name het geval met het goud, dat maar geen vaste grond onder de voeten krijgt. Inmiddels is de kaap van 1350 dollar in het vizier gekomen.

Volgens Jim Rogers is de correctie bij het goud overdreven, hij wijst er op dat er tot dusver in de afgelopen 12 jaar nauwelijks een correctie bij het goud had plaatsgevonden.

In deze fase van de hausse is er nog geen correctie van enige omvang geweest. Op de valutamarkten zet de dollar zijn opmars verder, waardoor de euro steeds verder in het defensief wordt gedrongen. Maar ook bij de grondstoffen valt er heel wat vuurwerk te vernemen. Dat is met name het geval met het goud, dat maar geen vaste grond onder de voeten krijgt. Inmiddels is de kaap van 1350 dollar in het vizier gekomen. Volgens Jim Rogers is de correctie bij het goud overdreven, hij wijst er op dat er tot dusver in de afgelopen 12 jaar nauwelijks een correctie bij het goud had plaatsgevonden.