De goudprijs wordt voorlopig ondersteund door de aankopen door ETF's (exchange traded funds) en dat zal nog wel even zo blijven. De zorgen om Spanje en Portugal zijn namelijk nog niet verdwenen.

De ingrediënten voor een zeepbel zijn op de goudmarkt volgens Lewis wel degelijk aanwezig, maar zover zijn we momenteel nog niet. Beleggers kopen goud wanneer de dollar daalt, maar ook wanneer de dollar stijgt.

Daarnaast wordt goud ook gekocht als bescherming tegen deflatie. Goud wordt met andere woorden voor alle mogelijke doeleinden gekocht en dat is volgens Bernstein een positief signaal.

De goudprijs wordt voorlopig ondersteund door de aankopen door ETF's (exchange traded funds) en dat zal nog wel even zo blijven. De zorgen om Spanje en Portugal zijn namelijk nog niet verdwenen. De ingrediënten voor een zeepbel zijn op de goudmarkt volgens Lewis wel degelijk aanwezig, maar zover zijn we momenteel nog niet. Beleggers kopen goud wanneer de dollar daalt, maar ook wanneer de dollar stijgt. Daarnaast wordt goud ook gekocht als bescherming tegen deflatie. Goud wordt met andere woorden voor alle mogelijke doeleinden gekocht en dat is volgens Bernstein een positief signaal.