Goud is echter alleen op korte termijn interessant als we de JP Morgan analisten John Bridges en Anant Inani mogen geloven. In een rapport aan hun klanten adviseerden beiden om goud te kopen voor een periode van 4 tot 5 weken, daarna zou het vet van de soep kunnen zijn.

Een stijgende vraag vanuit China en vooral India (met de feestdagen op komst) kan de goudprijs nog even ondersteunen, in combinatie met de vrees voor mogelijke productieonderbrekingen in Zuid-Afrika. Het sentiment op de goudmarkt wordt echter als veel minder optimistisch omschreven als dat anderhalf jaar geleden het geval was.

Goud is echter alleen op korte termijn interessant als we de JP Morgan analisten John Bridges en Anant Inani mogen geloven. In een rapport aan hun klanten adviseerden beiden om goud te kopen voor een periode van 4 tot 5 weken, daarna zou het vet van de soep kunnen zijn. Een stijgende vraag vanuit China en vooral India (met de feestdagen op komst) kan de goudprijs nog even ondersteunen, in combinatie met de vrees voor mogelijke productieonderbrekingen in Zuid-Afrika. Het sentiment op de goudmarkt wordt echter als veel minder optimistisch omschreven als dat anderhalf jaar geleden het geval was.