Het sentiment in de sector is in de afgelopen weken alleszins fors gedaald. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd door het bericht dat nu ook de Aziatische kopers van goud het laten afweten. Met name de Chinezen stellen nieuwe aankopen uit in afwachting van nog lagere koersen.

De Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index (HGNSI) staat op minus 10% en dat is niet bepaald een signaal van groot enthousiasme in de rangen van de goudkevers. Maar aan de vooravond van de vorige rally stond deze index op minus 36,70%. We moeten dus nog een stukje dieper wegzakken alvorens het tij eventueel zou kunnen keren.

Het sentiment in de sector is in de afgelopen weken alleszins fors gedaald. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd door het bericht dat nu ook de Aziatische kopers van goud het laten afweten. Met name de Chinezen stellen nieuwe aankopen uit in afwachting van nog lagere koersen. De Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index (HGNSI) staat op minus 10% en dat is niet bepaald een signaal van groot enthousiasme in de rangen van de goudkevers. Maar aan de vooravond van de vorige rally stond deze index op minus 36,70%. We moeten dus nog een stukje dieper wegzakken alvorens het tij eventueel zou kunnen keren.