Na een positieve start van de week, leek er week dinsdag weer wat zwakte te ontstaan op de internationale aandelenmarkten, vooral volgens ABN Amro omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen over juni wat achterbleven bij de verwachtingen. Die zwakte was echter slechts tijdelijk van aard.

Maar toen was het woord namelijk weer aan Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve. Bij hoorzittingen voor het Huis van Afgevaardigden op woensdag en voor de Senaat op donderdag wist hij de positieve stemming op de aandelenmarkten terug te brengen. Per saldo zijn de Amerikaanse aandelenmarkten met circa 0,5% gestegen en de Europese zelfs met 1% tot 2%.

Na een positieve start van de week, leek er week dinsdag weer wat zwakte te ontstaan op de internationale aandelenmarkten, vooral volgens ABN Amro omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen over juni wat achterbleven bij de verwachtingen. Die zwakte was echter slechts tijdelijk van aard. Maar toen was het woord namelijk weer aan Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve. Bij hoorzittingen voor het Huis van Afgevaardigden op woensdag en voor de Senaat op donderdag wist hij de positieve stemming op de aandelenmarkten terug te brengen. Per saldo zijn de Amerikaanse aandelenmarkten met circa 0,5% gestegen en de Europese zelfs met 1% tot 2%.