Het internetbedrijf benadrukte dat de telefoon een substantieel lager prijskaartje zal hebben dan de iPhone 5 van Apple.

De fabricage zal plaatsvinden in een Amerikaanse fabriek die voorheen door Nokia in gebruik was. Motorola heeft momenteel wereldwijd 2% marktaandeel en 8% in de Verenigde Staten.

Het is de vraag of Google met de smartphone in staat is om echt de concurrentie aan te gaan met Apple.

De toetreding van de zoekmachinegigant tot de markt laat wel zien dat de concurrentie alleen maar toeneemt.

Dat maakt de operationele marges van Apple mogelijk onhoudbaar. Google is met het Android-besturingssysteem (75% marktaandeel) al een belangrijke mobiele softwareproducent.

Ook de Google Play app-store mag zich op toenemende belangstelling verheugen. ABN Amro is neutraal voor Google.

Het internetbedrijf benadrukte dat de telefoon een substantieel lager prijskaartje zal hebben dan de iPhone 5 van Apple. De fabricage zal plaatsvinden in een Amerikaanse fabriek die voorheen door Nokia in gebruik was. Motorola heeft momenteel wereldwijd 2% marktaandeel en 8% in de Verenigde Staten. Het is de vraag of Google met de smartphone in staat is om echt de concurrentie aan te gaan met Apple. De toetreding van de zoekmachinegigant tot de markt laat wel zien dat de concurrentie alleen maar toeneemt. Dat maakt de operationele marges van Apple mogelijk onhoudbaar. Google is met het Android-besturingssysteem (75% marktaandeel) al een belangrijke mobiele softwareproducent. Ook de Google Play app-store mag zich op toenemende belangstelling verheugen. ABN Amro is neutraal voor Google.