Google verdiende tijdens het tweede kwartaal meer dan ooit, maar zag anderzijds zijn omzet aan een nooit gezien tempo dalen. De beurs reageert licht negatief, in de nabeurshandel noteert de koers van Google licht lager.

Die reactie heeft ook te maken met de hooggespannen verwachtingen rond het aandeel. De koers van Google was vanaf een dieptepunt rond 300 dollar in maart met ongeveer 50% gestegen. Dat Google de prognoses toch grotendeels kon inlossen, was vooral het gevolg van het feit het bedrijf stevig in de kosten is gaan snoeien.

IBM was een heel ander verhaal. Dit IT-bedrijf werd weliswaar afgeremd door de recessie, wat zich vertaalde in druk op de omzet. Anderzijds gaven de marges een duidelijke verbetering te zien.

IBM verhoogde de winstverwachtingen voor het volledige boekjaar, wat dezer dagen als een zeldzaam signaal van vertrouwen kan geïnterpreteerd worden. Het bedrijf maakt meer winst uit de services en software divisie. De koers van IBM noteert in de nabeurshandel hoger.

Google verdiende tijdens het tweede kwartaal meer dan ooit, maar zag anderzijds zijn omzet aan een nooit gezien tempo dalen. De beurs reageert licht negatief, in de nabeurshandel noteert de koers van Google licht lager. Die reactie heeft ook te maken met de hooggespannen verwachtingen rond het aandeel. De koers van Google was vanaf een dieptepunt rond 300 dollar in maart met ongeveer 50% gestegen. Dat Google de prognoses toch grotendeels kon inlossen, was vooral het gevolg van het feit het bedrijf stevig in de kosten is gaan snoeien. IBM was een heel ander verhaal. Dit IT-bedrijf werd weliswaar afgeremd door de recessie, wat zich vertaalde in druk op de omzet. Anderzijds gaven de marges een duidelijke verbetering te zien. IBM verhoogde de winstverwachtingen voor het volledige boekjaar, wat dezer dagen als een zeldzaam signaal van vertrouwen kan geïnterpreteerd worden. Het bedrijf maakt meer winst uit de services en software divisie. De koers van IBM noteert in de nabeurshandel hoger.