Die droom is volgens Arnaud Delaunay van Leleux werkelijkheid geworden. Google werd in 2004 naar de beurs gebracht aan een koers van 100 dollar. Negen jaar later wordt het aandeel aan 750 dollar verhandeld.

De Amerikaanse droom bestaat, maar alles is niet rozegeur en maneschijn. Op 18 oktober 2012 werden de groepsresultaten van Google per ongeluk (=voor het aangekondigde uur) te vroeg gepubliceerd.

Deze resultaten toonden een daling van de nettowinst met 20% in het derde kwartaal van 2012.

Onmiddellijk viel de koers van het aandeel zwaar terug, zo hard zelfs dat de regulatoren van de Nasdaq het aandeel gedurende twee uur moesten schorsen.

Deze week is een nieuwe klacht ingediend bij de Europese Commissie omwille van concurrentieverstorende praktijken" in verband met het mobiele besturingssysteem (Android).

Die droom is volgens Arnaud Delaunay van Leleux werkelijkheid geworden. Google werd in 2004 naar de beurs gebracht aan een koers van 100 dollar. Negen jaar later wordt het aandeel aan 750 dollar verhandeld. De Amerikaanse droom bestaat, maar alles is niet rozegeur en maneschijn. Op 18 oktober 2012 werden de groepsresultaten van Google per ongeluk (=voor het aangekondigde uur) te vroeg gepubliceerd. Deze resultaten toonden een daling van de nettowinst met 20% in het derde kwartaal van 2012. Onmiddellijk viel de koers van het aandeel zwaar terug, zo hard zelfs dat de regulatoren van de Nasdaq het aandeel gedurende twee uur moesten schorsen. Deze week is een nieuwe klacht ingediend bij de Europese Commissie omwille van concurrentieverstorende praktijken" in verband met het mobiele besturingssysteem (Android).