Vijf banken, namelijk Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Bank of Nova Scotia en Societe Generale, zouden indien gewenst de goudprijs een bepaalde richting uitgestuurd hebben. Pensionfondsen, hedge funds, commodity trading adviseurs en futures traders zouden daardoor zware verliezen hebben geleden.

Matt Johnson, head of distribution bij ETF Securities, overweegt als één van de grootste spelers van exchange-traded products een rechtszaak in te spannen wanneer de manipulatie in de goudprijs wordt bewezen. Is er een golf van processen op komst in de goudhandel? Het ziet er naar uit dat dit inderdaad het geval is.

Vijf banken, namelijk Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Bank of Nova Scotia en Societe Generale, zouden indien gewenst de goudprijs een bepaalde richting uitgestuurd hebben. Pensionfondsen, hedge funds, commodity trading adviseurs en futures traders zouden daardoor zware verliezen hebben geleden. Matt Johnson, head of distribution bij ETF Securities, overweegt als één van de grootste spelers van exchange-traded products een rechtszaak in te spannen wanneer de manipulatie in de goudprijs wordt bewezen. Is er een golf van processen op komst in de goudhandel? Het ziet er naar uit dat dit inderdaad het geval is.