Er zijn de problemen met de Chinese economie, er is de Japanse economie die volgens sommige analisten dringend behoefte heeft aan nieuwe stimuleringsmaatregelen en er zijn de onverwachte slechte cijfers die onlangs over de Europese economie bekendgemaakt werden.

Ook Goldman Sachs ziet de wereldeconomie vertragen, waarbij de Amerikaanse zakenbank zich baseert op haar global leading indicator swirlogram. Die stabiliseert momenteel, met als enige positieve component een afname van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. In de komende maanden mag dus een verdere verzwakking worden verwacht.

Er zijn de problemen met de Chinese economie, er is de Japanse economie die volgens sommige analisten dringend behoefte heeft aan nieuwe stimuleringsmaatregelen en er zijn de onverwachte slechte cijfers die onlangs over de Europese economie bekendgemaakt werden. Ook Goldman Sachs ziet de wereldeconomie vertragen, waarbij de Amerikaanse zakenbank zich baseert op haar global leading indicator swirlogram. Die stabiliseert momenteel, met als enige positieve component een afname van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. In de komende maanden mag dus een verdere verzwakking worden verwacht.