De Europese beurzen hebben het in de afgelopen weken niet zo slecht gedaan, maar ook 2013 kondigt zich als goed beursjaar aan. Dat is alleszins toch het geval wanneer we Goldman Sachs mogen geloven. De analisten van deze zakenbank zien de index op het einde van dit jaar op 310 punten staan.

Goldman Sachs ziet met andere woorden de Stoxx Europe 600 volgend jaar met 13% stijgen. Vanaf het dieptepunt opgetekend op 4 juni is de Stoxx Europe 600 met 18% gestegen, dit naar aanleiding van het feit dat de Europese Centrale Bank toen een plan aankondigde om ongelimiteerd obligaties in te kopen. Rond dat tijdstip kondigde ook de Amerikaanse centrale bank de derde ronde van haar programma van quantative easing aan.

De Europese beurzen hebben het in de afgelopen weken niet zo slecht gedaan, maar ook 2013 kondigt zich als goed beursjaar aan. Dat is alleszins toch het geval wanneer we Goldman Sachs mogen geloven. De analisten van deze zakenbank zien de index op het einde van dit jaar op 310 punten staan. Goldman Sachs ziet met andere woorden de Stoxx Europe 600 volgend jaar met 13% stijgen. Vanaf het dieptepunt opgetekend op 4 juni is de Stoxx Europe 600 met 18% gestegen, dit naar aanleiding van het feit dat de Europese Centrale Bank toen een plan aankondigde om ongelimiteerd obligaties in te kopen. Rond dat tijdstip kondigde ook de Amerikaanse centrale bank de derde ronde van haar programma van quantative easing aan.