Over de afgelopen drie weken was de olieprijs met 14% gestegen, zodat de correctie niet onverwacht kwam. Verschillende handelaren hadden al gewaarschuwd dat de markt overkocht was geraakt.

Op 5 februari kostte een vat ruwe olie nog 69,59 dollar, zodat er inderdaad sprake was van een forse prijsstijging over een relatief korte periode. De prijsstijging had vooral te maken met de verwachting van een herstel van de vraag.

Sommige analisten verwachten dat de olieprijs stapsgewijs het economisch herstel in de Verenigde Staten en Japan gaat volgen. Goldman Sachs rekent voor dit jaar op een olieprijs in een vork van 85 tot 95 dollar.

Goldman Sachs wijst er op dat de recente indicatoren bevestigen dat de economische opleving zich in de twee grootste industrieën in de wereld verder zet. Goldman Sachs verwacht dat dit jaar de trend van een lagere vraag naar olie in Japan zal worden gebroken.

Over de afgelopen drie weken was de olieprijs met 14% gestegen, zodat de correctie niet onverwacht kwam. Verschillende handelaren hadden al gewaarschuwd dat de markt overkocht was geraakt. Op 5 februari kostte een vat ruwe olie nog 69,59 dollar, zodat er inderdaad sprake was van een forse prijsstijging over een relatief korte periode. De prijsstijging had vooral te maken met de verwachting van een herstel van de vraag. Sommige analisten verwachten dat de olieprijs stapsgewijs het economisch herstel in de Verenigde Staten en Japan gaat volgen. Goldman Sachs rekent voor dit jaar op een olieprijs in een vork van 85 tot 95 dollar. Goldman Sachs wijst er op dat de recente indicatoren bevestigen dat de economische opleving zich in de twee grootste industrieën in de wereld verder zet. Goldman Sachs verwacht dat dit jaar de trend van een lagere vraag naar olie in Japan zal worden gebroken.