Goldman Sachs profiteerde met name van sterkere resultaten uit zijn handels- en investeringsactiviteiten. Over de laatste drie jaar, is 70% van de winst ontstaan door institutionele klanten van de bank.

Deze twee segmenten zijn altijd al volatiele factoren in de cijfers geweest en wij denken niet dat dit snel zal veranderen.

De zakenbank staat dit kwartaal weer garant voor een recordbedrag, USD 695 miljoen, aan schulden (underwriting).

Als de volatiliteit wat hoger blijft, maar niet extreem hoog, kan dit het handelsvolume een steuntje in de rug geven.

Bovendien kan Goldman Sachs met zijn superieure risicomanagement meer marktaandeel verwerven als het trades kan blijven faciliteren voor klanten, wanneer andere banken terugtrekken uit de markt. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Goldman Sachs profiteerde met name van sterkere resultaten uit zijn handels- en investeringsactiviteiten. Over de laatste drie jaar, is 70% van de winst ontstaan door institutionele klanten van de bank. Deze twee segmenten zijn altijd al volatiele factoren in de cijfers geweest en wij denken niet dat dit snel zal veranderen. De zakenbank staat dit kwartaal weer garant voor een recordbedrag, USD 695 miljoen, aan schulden (underwriting). Als de volatiliteit wat hoger blijft, maar niet extreem hoog, kan dit het handelsvolume een steuntje in de rug geven. Bovendien kan Goldman Sachs met zijn superieure risicomanagement meer marktaandeel verwerven als het trades kan blijven faciliteren voor klanten, wanneer andere banken terugtrekken uit de markt. ABN Amro heeft een neutraal advies.