Optimisme omtrent het afsluiten van een akkoord over de fiscale klip is de belangrijkste drijfveer achter de hausse. Bovendien waren ook de Europese beurzen vandaag goed op dreef en was er op de Amerikaanse beurzen inmiddels sprake van een oververkochte situatie.

In een nota aan de klanten waarschuwde Goldman Sachs vandaag dat vanaf de huidige niveaus een correctie met nogmaals 8% mogelijk blijft. De stijging van de koersen vandaag zou dus eigenlijk slechts een tussentijds herstel in een algemene baisse-trend zijn.

Optimisme omtrent het afsluiten van een akkoord over de fiscale klip is de belangrijkste drijfveer achter de hausse. Bovendien waren ook de Europese beurzen vandaag goed op dreef en was er op de Amerikaanse beurzen inmiddels sprake van een oververkochte situatie. In een nota aan de klanten waarschuwde Goldman Sachs vandaag dat vanaf de huidige niveaus een correctie met nogmaals 8% mogelijk blijft. De stijging van de koersen vandaag zou dus eigenlijk slechts een tussentijds herstel in een algemene baisse-trend zijn.