Volgens Goldman Sachs zal de FED alleszins in de loop van volgend jaar beginnen met taperen, mogelijk al in maart. Het terugschroeven van de economische steunmaatregelen komt de facto neer op het drukken van minder geld en dat is uiteraard negatief voor het goud.

Maar niet alleen de goudprijs zou met neerwaartse druk te maken krijgen, ook ijzererts, sojabonen en koper zullen met prijsdalingen geconfronteerd worden. De prijsdruk zal vooral in de tweede helft van vorig jaar voelbaar worden, waarbij de prijs voor een aantal grondstoffen zal terugvallen tot het laagste niveau sinds 2010.

Volgens Goldman Sachs zal de FED alleszins in de loop van volgend jaar beginnen met taperen, mogelijk al in maart. Het terugschroeven van de economische steunmaatregelen komt de facto neer op het drukken van minder geld en dat is uiteraard negatief voor het goud. Maar niet alleen de goudprijs zou met neerwaartse druk te maken krijgen, ook ijzererts, sojabonen en koper zullen met prijsdalingen geconfronteerd worden. De prijsdruk zal vooral in de tweede helft van vorig jaar voelbaar worden, waarbij de prijs voor een aantal grondstoffen zal terugvallen tot het laagste niveau sinds 2010.